Cart

Често задавани въпроси

Безвреден ли е силиконът?

Хранителният силикон е напълно безвреден и може да се използва дълги години. Не съдържа вредни вещества, няма BPA и фталати. Материалът се използва, именно защото е алтернатива на вредните пластмаси. Всички продукти са одобрени и сертифицирани.

Имат ли сертификати продуктите?

Всички продукти са сертифицирани и одобрени. Отговарят на Европейските изисквания за безопасност и всички производители, с които работим, притежават необходимата за ЕС СЕ (EN/71 ) сертификация. Ако се нуждаеш от повече информация по темата, потърси ни на kalacraftsbg@gmail.com

Какъв е произходът на стоките?

Различните продукти са произведени в различни части на света. Основното производство е в Турция, Китай и Индия.

Как да се грижим за силиконовите продукти?

Хранителният силикон е много добър приятел на мама и тате, защото позволява нагряване до 220 градуса. Можеш да миеш силиконовите съдове в съдомиялна, да ги стерилизираш, да подгряваш храна както в печка, така и в микровълнова. Съхнат бързо и не се налага допълнителна грижа, което ги прави изключително лесни за ползване.

Залепят ли се съдовете за масата?

Всички съдове, и силиконовите, и бамбуковите, имат силиконова вендуза, която залепва много здраво за гладки повърхности. Тъй като всяка материя има различно сцепление, препоръчваме да намокриш малко дъното, след което да залепиш съда за оптимално бетониране.

Как да се грижим за дървените и бамбукови продукти?

Препоръчваме да не нагряваш, стерилизираш и миеш в съдомиялна твоите бамбукови и дървени неща, като бамбуковите чинийки, лъжичките и виличките с дървена дръжка и всички артикули и играчки, които имат дървени компоненти. Достатъчно е да се измият с топла вода и мек сапун, след което да се подсушат. По този начин гарантираме възможно най-дългата експлоатация на дървените продукти.

 

Получи -10% за първата си поръчка