Cart

Как да изглеждаме добре по време на бременността

сеп. 25, 2023 | Блог

Формула за успешна бременност: щастлива майка = здраво бебе

Бременността е физиологично състояние на жената, което предполага редица промени. Появата на нов живот в корема на майката води до разнообразни физически и емоционални метаморфози. Бременната жена е по-чувствителна и се нуждае от повече внимание и нежност. Тя изпитва необходимост да усеща подкрепата и любовта на своите близки хора. Психологически доказано е, че когато бъдещата майка пее, бебето в нейния корем се чувства по-щастливо. Хармонията и позитивните мисли са ключови моменти за реализирането на спокойна бременност. Ако бъдещата майка има хоби, което я изпълва с жизнерадост, е препоръчително то активно да се практикува. Рисуването, фотографията, музиката могат да окажат благотворно влияние както на жената, така и на бебето в корема й. Аналогична е ситуацията и с гимнастиката. Ако жената обича да тренира, тя не трябва да се отказва от тази дейност. Умерените физически упражнения оказват позитивно влияние както на майката, така и на плода. Ползите от гимнастиката за бременни са значителни. С помощта на умерени физически упражнения жената, която очаква бебе, може да укрепне мускулатурата си и да намали болките в гърба и кръста. Гимнастиката за бременни понижава вероятността от поява на гестационен диабет. Циркулацията на кръвта се подобрява, както и качеството на съня. Затова смело се отдайте на гимнастически упражнения, пеене, рисуване, фотография и не забравяйте, че бременността е състояние, в което вие трябва да покажете на своето бебе в корема колко хубав е животът.

Висококачествената козметика е от ключово значение за поддържането на отличен естетичен вид на бременната жена

Бременността е период, който се характеризира с повишаване на телесното тегло, появата на стрии и други неблагоприятни проявления на физическо ниво. Когато, обаче, се използва висококачествена козметика и се правят здравословни упражнения, тези метаморфози могат да бъдат значително намалени. Важно е жената, която очаква своето бъдещо дете, да води активен начин на живот и да прави разходки сред природата, наслаждавайки се на красивите пейзажи, които я заобикалят. Натуралната био козметика също е от съществено значение. Тя може да направи чудеса за бременната жена. Ако една жена има поява на петна по кожата в резултат на бременността, тогава е препоръчително да се използват био кремове, които ще изравнят тена и ще озарят лицето. Важно е олиата и кремовете, които бременните жени използват, да не съдържат парабени, изкуствени оцветители и аромати. Висококачествената козметика е нужна, за да направи кожата по-еластична и хидратирана. Рициновото масло, маслото от шеа, бадем, авокадо и др. могат да сътворят чудеса за кожата на бременната жена. Затова използвайте смело биокозметика и се наслаждавайте на красивото си бременно коремче.

Здравословната храна, богата на витамини, минерали и полезни нутриенти дава необходимите хранителни вещества на майката и бебето

Храната и по-точно изборът на здравословни продукти е друг важен фактор за поддържане на добро телесно тегло на майката и оформянето на едно здраво и силно бебе. Менюто на бременната жена трябва да бъде изпълнено с витамини, минерали, фибри, протеини, белтъчини и всякакви полезни нутриенти. Честата консумация на захарни и тестени изделия може да доведе до затлъстяване. Дневното меню е необходимо да съдържа плодове, зеленчуци, месо и риба. Безспорно плодовете и зеленчуците са отличници по отношение на количеството витамини, което включват. Желателно е дамата да замени шоколадовите изделия с ябълки, круши, праскови, кайсии, портокали, мандарини, малини и др. Фруктозата, която се съдържа в плодовете, е полезна захар. Тя изпълва тялото с ендорфин, но не повишава телесното тегло, както захарните изделия. С помощта на консумацията на плодове се поддържа добро телесно тегло и вдъхновително настроение. Затова, ако сте любители на сладките неща, е препоръчително да фокусирате своето внимание към плодовете. Направете си плодова салата, гарнирайте я с топка сладолед и се насладете на бременността си.

Получи -10% за първата си поръчка

*Моля, имайте предвид, че потвърдителният имейл може да отнеме между 5 и 15 минути за доставка в зависимост от вашия имейл доставчик.